Aangesloten bij GGTO Garantiefonds
maandag, 25 september 2017 10:28

Almabtrieb Mayrhofen & Kastelruther Spatzen (2018)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Een combireis, 12 dagen genieten, de Almabtriebreis Mayrhofen en aansluitend naar de Dolomieten in Süd Tirol met als hoogtepunt het Kastelruther Spatzen Fest.

 

Dag 1 - Donderdag

Donderdag vroeg in de ochtend zullen wij met u in de bus stappen om te vertrekken naar Mayrhofen. Wij reizen met een luxe touringcar met koffie / thee gratis aan boord. Ook heeft u voldoende beenruimte om deze reis zo fijn mogelijk te maken. Rond 19.00 uur zullen wij in Mayrhofen aankomen. Daar staat het diner voor ons klaar.


Dag 2
- Vrijdag

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de bergen iets dichterbij te gaan bekijken. Wij gaan met de Penkenbahn omhoog. U staat een geweldig uitzicht te wachten. Bij de berghut boven kunt u een "Speckplatte" of een overheerlijke "Apfelstrudel" eten. Ook is een korte of lange wandeling mogelijk. Rond 15.00 zakken wij weer af naar het dal. U kunt nog even slenteren door de hoofdstraat van Mayrhofen. Om 17.00 uur staat het diner voor ons klaar. Vanavond nemen wij u mee naar het feest van die Mayrhofner in de Erlebnissennerei. Hier kunt u genieten van diverse Zillertaler volksmuziekgroepen die zullen zorgen voor een echt Tiroolse stemming.


Dag 3
- Zaterdag

Vandaag is er de Almabtrieb. De koeien komen vandaag door de hoofdstraat van Mayrhofen. Op vele plaatsen in de hoofdstraat kunt u genieten van de volksmuziek. Veel muziek, biertentjes, standwerkers en terrasjes geven een feestelijk tintje aan de Almabtrieb. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers. Dit is nog niet alles. Na het diner kunt u zich gaan voorbereiden op een geweldige mooie avond. Het HOOO RUCK Fest van de Mayrhofner. Vele artiesten treden op vanavond. Om 20.30 uur begint gaan wij feesten met Die Mayrhofner. Elk jaar weten zij het publiek te betoveren met hun muziek, 


Dag 4
- Zondag

Vandaag is er ook nog de mogelijkheid om te gaan Frühshoppen (ochtend/middag muziekfeest) in de feesttent. Ook hier zullen diverse artiesten optreden. Het begint om 11.00 uur. Mocht u niet willen Frühshoppen dan kunt u met ons mee de bergen in. Een geweldig mooie bustocht door de bergen. U kunt genieten van het uitzicht of de lunch gebruiken bij de Almhutte die wij bezoeken.  

 

Dag 5 en 6 en 7 - Maandag en dinsdag en woensdag

Vanaf vandaag bent u 2 dagen zonder touringcar in Mayrhofen. Wij bieden u deze 2 dagen aan en zijn dan ook niet in de prijs meegenomen. U kunt deze dagen naar wens invullen. De eeuwige sneeuw bekijken in Hintertux. Een mooie bergwandeling vanuit Mayrhofen. Of een tocht met de stoomtrein door het dal. Woensdagmiddag brengt de taxi u naar de plaats waar u in de touringcar stapt naar de Dolomieten in Süd Tirol. Uw vakantie is nog niet voorbij. We hebben nog veel voor u in petto. Rond 19.00 uur checken wij in bij hotel Waldheim*** en laten ons verwennen door de familie Peintner.
 

Dag 8- Donderdag

Na een heerlijk ontbijt gaan wij naar Kastelruth waar ook het Kastelruther Spatzen museum is. Na Kastelruth rijden wij naar Völs am Schlern. Bij het meer of per paardekoets) naar alpengasthof Tuffalm. Dit is een unieke locatie. Het is een juweel van de natuur: met de berg de Schlern op de achtergrond. Hier hebben wij een schitterend uitzicht op de omliggende bergen. Op het terras worden wij verwacht met Süd Tiroler muziek. Een speciale plek om niet te vergeten. 


Dag 9 - Vrijdag

Na het ontbijt staat de bus voor ons klaar om ons naar het Gardameer te brengen. In de plaats Riva del Garda gaan wij met de boot naar het schilderachtige dorpje Limone waar wij worden afgezet en waar u een wandeling kunt maken over de boulevard of inkopen kunt doen bij de vele winkeltjes van dit mooie stadje aan het Gardameer. Tevens kunt u heerlijk genieten op één van de vele terrassen in het centrum en op het plein.
Ter plekke zullen wij u nog enige tips geven. Rond 18.00 uur zijn wij weer terug in het hotel. Na het diner zoeken wij de gezelligheid op in de Stube van het hotel of het mooie panoramaterras.  

 

Dag 10 - Zaterdag

Het diner gebruiken wij vroeg deze middag om op tijd in de concerttent te zijn waar wij het live-concert gaan bijwonen. De tent is geopend vanaf 17.00 uur. Een geweldig feest staat ons te wachten. De gastartiesten zullen wij ook hier plaatsen zodra deze bekend zijn.

 

 Dag 11 - Zondag

Frühshoppen in de tent met diverse topartiesten of een dag om de bergen vanaf grotere hoogte te gaan bekijken. Alle 2 opties zijn mogelijk. Om 11.00 gaan wij met onze bus naar Kastelruth. De mensen die naar het Frühshoppen van de Kastelruther Spatzen willen zetten wij af bij de feesttent en met de andere mensen gaan wij de gondel in. Voor wie nog nooit in een gondel heeft gezeten is dit een grote belevenis. Vanaf Kastelruth gaan wij naar het naastgelegen dorp Seis waar wij in de gondel stappen. Een werkelijk prachtige omgeving! Te voet of met paard en wagen gaan wij naar het Panoramarestaurant bovenop de Seiseralm waar de Alpfelstrudel heerlijk smaakt. Rond 15.00 uur dalen wij met de gondel weer af naar het dal. Na het diner kunt u genieten van het zwembad en de sauna van het hotel of bijkomen van alle belevenissen van vanmiddag.

 

Dag 12 - Maandag

En dan breekt de dag aan om weer naar huis te gaan en kunt u terugkijken op een zeer mooie reis. Wij brengen u met voldoende tussenstops terug naar Nederland.

 

Kamerinformatie:
De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Vandaag is er de Almabtrieb. De koeien komen vandaag door de hoofdstraat van Mayrhofen. Op vele plaatsen in de hoofdstraat kunt u genieten van de volksmuziek. Veel muziek, biertentjes, standwerkers en terrasjes geven een feestelijk tintje aan de Almabtrieb. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers. Dit is nog niet alles. Na het diner kunt u zich gaan voorbereiden op een geweldige mooie avond. Het HOOO RUCK Fest van de Mayrhofner. Vele artiesten treden op vanavond. Om 20.30 uur begint gaan wij feesten met Die Mayrhofner. Elk jaar weten zij het publiek te betoveren met hun muziek.

Aanvullende informatie

 • Periode: 4 okt. t/m 15 okt. 2018
 • Reisduur: 12 dagen
 • Prijs: € 1130,- p.p.
Laatst aangepast op maandag, 23 oktober 2017 21:15

Almabtrieb Mayrhofen & Kastelrutherspatzen

4 okt.  t/m 15 okt. 2018

 € 1130,- per persoon

boekdezereis
(Dit is een boekingsaanvraag! Kort na uw aanvraag vertellen wij u of de boeking definitief is. Betaling van de definitieve boeking geschiedt pas op het moment dat deze aanvraag akkoord is gekomen. Wij versturen de factuur per mail.)

Reis- en boekingsinformatie

Vertrekgegevens

Vertrek donderdagmorgen naar Oostenrijk

Prijs: € 1130,- p.p.

Datum: donderdag 4 okt. t/m maandag 15 okt. 2018

 

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte 
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Welkomstdrankje
 • 11 x overnachting in
 • Mayrhofen:
  Hotel Strass**** of
 • Hotel Perauer *** of
  Hotel Garni Robert ****
 • Süd Tirol hotel Waldheim***
  11x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 11 x heerlijk 5 gangen keuzediner
 • Binnenzwembad en /of wellness
 • Excursies in Tirol en Süd Tirol
 • 4 x Entree feestavonden en concerten
 • Kamer met douche/toilet/tv en balkon
 
 

Exclusief:

Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
Annulering en reisverzekering
Gondel / boottocht
Persoonlijke uitgaven

 
 

Overige informatie:

Opstapplaatsen dicht bij huis en in overleg.

Terugreis op maandagmorgen naar Nederland.
Onder voorbehoud van voldoende deelname.

 
 

Heeft u nog een vraag of wilt u verdere informatie? Stuurt u ons dan een e-mail met uw vraag of neemt u telefonisch
(Tel. 0599 - 61 51 51) contact met ons op.
Ook kunt u het contactformulierhiervoor gebruiken.