Print deze pagina

Oktoberfest Mayrhofen (2018)

ma 09, 2017
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

VERTREKGARANTIE

Het oktoberfeest van Mayrhofen met de Almabtrieb, een vast onderdeel van de boeren tradities en wordt elk jaar feestelijk gevierd. Het is de beëindiging van de tijd op de almweides en tegelijkertijd het begin van de winter-staltijd. Vanaf half september vinden de Oktoberfeesten en Almabtriebe plaats. Een feest voor zowel de boeren, bewoners als ook voor de vakantiegangers.

 

Dag 1 - Donderdag

In de nacht van woensdag op donderdag vertrekken wij naar Mayrhofen. Wij reizen met een luxe touringcar met koffie / thee gratis aan boord. Ook heeft u voldoende beenruimte om deze reis zo fijn mogelijk te maken. In de loop van de middag zullen wij in Mayrhofen aankomen. Na het inchecken staat het diner voor ons klaar.


Dag 2
- Vrijdag

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de bergen iets dichterbij te gaan bekijken. Wij gaan met de Penkenbahn omhoog. U staat een geweldig uitzicht te wachten. Bij de berghut boven kunt u een "Speckplatte" of een overheerlijke "Apfelstrudel" eten. Ook is een korte of lange wandeling mogelijk. Rond 15.00 zakken wij weer af naar het dal. U kunt nog even slenteren door de hoofdstraat van Mayrhofen. Om 17.00 uur staat het diner voor ons klaar. Vanavond nemen wij u mee naar het feest van die Mayrhofner in de Erlebnissennerei. Hier kunt u genieten van diverse Zillertaler volksmuziekgroepen die zullen zorgen voor een echt Tiroolse stemming. Artiesten zijn: Saso Avsenik und seine Oberkrainer, die Jungen Paldauer en de Mayrhofner.


Dag 3
- Zaterdag

Vandaag is er de Almabtrieb en is het feest in Mayrhofen. De koeien komen vandaag door de hoofdstraat van Mayrhofen. Op vele plaatsen in de hoofdstraat kunt u genieten van de volksmuziek. Veel muziek, biertentjes, standwerkers en terrasjes geven een feestelijk tintje aan de Almabtrieb. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers. Dit is nog niet alles. Na het diner kunt u zich gaan voorbereiden op een geweldige mooie avond. Het HOOO RUCK Fest van de Mayrhofner. Vele artiesten treden op vanavond. Om 20.30 uur begint gaan wij feesten met Die Mayrhofner. Elk jaar weten zij het publiek te betoveren met hun muziek. Artiesten zijn: die Zellberg Buam, die Mayrhofner en die Jungen Paldauer.


Dag 4
-Zondag

Vandaag is er ook nog de mogelijkheid om te gaan Frühshoppen (ochtend/middag muziekfeest) in de feesttent. Ook hier zullen diverse artiesten optreden: die Mayrhofner, Hollawax, Trio Alpin en Geschwister Niederbacher. Het begint om 11.00 uur. Mocht u niet willen Frühshoppen dan kunt u met ons mee de bergen in. Een geweldig mooie bustocht door de bergen. U kunt genieten van het uitzicht of de lunch gebruiken bij de Almhutte die wij bezoeken.

 

Dag 5 - Maandag

Na een vroeg ontbijt en vele herinneringen in de tas vertrekken wij weer naar huis. Aankomst in Nederland op maandagavond.
 

Kamerinformatie:
De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Aanvullende informatie

  • Periode: 4 okt. t/m 8 okt. 2018
  • Reisduur: 5 dagen
  • Prijs: € 530,- p.p.
Laatst aangepast op donderdag, 18 januari 2018 19:51