Print deze pagina
maandag, 25 september 2017 10:26

Herbstfest in Mayrhofen (2018)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Het is feest in het Zillertal.  Boeren tradities en volksmuziek, de almabtrieb wordt elk jaar feestelijk gevierd. Het is de beëindiging van de tijd op de almweides en tegelijkertijd het begin van de winter-staltijd. Vanaf half september vinden de Oktoberfeesten en Almabtriebe plaats. Een feest voor zowel de boeren, bewoners als ook voor de vakantiegangers. Deze reis bezoeken wij de almabtrieb in Tux.

 

Dag 1 - Donderdag

Donderdag vroeg in de ochtend zullen wij met u in de bus stappen om te vertrekken naar Mayrhofen. Wij reizen met een luxe touringcar met koffie / thee gratis aan boord. Ook heeft u voldoende beenruimte om deze reis zo fijn mogelijk te maken. Rond 19.00 uur zullen wij in Mayrhofen aankomen. Daar staat het diner voor ons klaar.


Dag 2
- Vrijdag

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de bergen iets dichterbij te gaan bekijken. Wij gaan naar Finkenberg en daar gaan wij met de gondel omhoog. U staat een geweldig uitzicht te wachten.
Bij Christa's skihutte staat de Apfelstrudel in de oven. Probeer hier ook de heerlijke goulashsoep.
Op de terugweg naar Mayrhofen zet de bus ons af bij de Erlebnissennerei waar vanaf 15.00 uur de Ursprung Buam optreden. De entree zit bij de prijs in. 


Dag 3
- Zaterdag

Vandaag is er Almabtrieb in Tux. Wij rijden hier met de bus naar toe en verblijven hier de gehele dag. De koeien komen vandaag naar beneden. Op vele plaatsen in het dorp kunt u genieten van de volksmuziek. Veel muziek, biertentjes en proeven van de lokale lekkernijen geven een feestelijk tintje aan de Almabtrieb. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers. Dit is nog niet alles. Na het diner kunt u zich gaan voorbereiden op een geweldige mooie avond. Het eerste grote feest van de Fetzig'n Zillertaler met muziek van Alexandra Schmied, Sigrid en Marina, Zelberg Buam en natuurlijk de Fetzig'n Zillertaler. Ook kunt u naar het jaarlijks feest van Rita en Andreas. Meerprijs weekend entreekaart voor dit feest is € 30,- p.p. Programma: Oesch's die Dritten, Mario und Christoph en Rita en Andreas.


Dag 4
- Zondag

Vandaag kunt u met de bus mee naar het Stilluptal. Wij maken een wandeling langs het meer. Vanaf de Grüne Wand Hutte lopen wij langs het meer naar Gasthof Wasserfall. Een schitterende wandeling langs het Stillupmeer.
Voor de muziekliefhebbers is het Frühshoppen vandaag. Artiestenprogramma van die Fetzig'n Zillertaler: Zillertaler Haderlumpen, Trio Waschächt en natuurlijk die Fetzig'n Zillertaler. 
Het  artiestenprogramma van Rita en Andrea: die Pfunds Kerle, Melissa Naschenweng en natuurlijk Rita en Andreas.

 

Dag 5 - Maandag

Na een vroeg ontbijt en vele herinneringen in de tas vertrekken wij weer naar huis. Aankomst in Nederland op maandagavond.
 

Kamerinformatie:
De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Aanvullende informatie

  • Periode: 27 sept. t/m 1 okt. 2018
  • Reisduur: 5 dagen
  • Prijs: vanaf € 495,- p.p.
Laatst aangepast op maandag, 13 november 2017 21:46